عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 1 آبان 1392
بازدید : 458
نویسنده : علی محمودی اردکانی

 آشنايي با ورزش تنيس روي ميز(پينگ پنگ)

تنيس روي ميز,ورزش تنيس روي ميز

شکل کوچکي از تنيس را ارائه کردند که روي ميز انجام مي شد و به تنيس روي ميز يا پينگ پنگ معروف شد.

 

 

پيشينه

زادگاه اين ورزش انگلستان است. در سال هاي 1890-1880 شاهزادگان انگليسي براي فرار از آفتاب سوزان، به فکر انجام ورزشي افتادند که علاوه بر تحرک بتوان آن را در زير سقف اجرا کرد. بنابراين شکل کوچکي از تنيس را ارائه کردند که روي ميز انجام مي شد و به تنيس روي ميز يا پينگ پنگ معروف شد.

 

 

چگونگي بازي

فرد آغاز کننده، با استفاده از راکت بايد به گونه اي به توپ ضربه بزند که ابتدا توپ به نيمه ي زمين خود و پس از عبور از روي تور، به نيمه ي زمين فرد مقابل برخورد کند. در ضربه هاي بعدي توپ بايد فقط در نيمه ي زمين طرف مقابل به زمين بخورد.

 

 

ترتيب بازي

اين ورزش مي تواند به صورت انفرادي ( تک به تک ) يا گروهي ( دو به دو ) انجام شود. در بازي هاي انفرادي، زننده سرويس، يک سرويس صحيح را اجرا مي کند. سپس گيرنده ي سرويس يک برگشت صحيح را اجرا مي کند و به همين ترتيب زننده و گيرنده به طور متناوب به توپ ضربه مي زنند.

در بازي هاي دو نفره، ابتدا زننده سرويس، يک سرويس صحيح را اجرا مي کند. سپس گيرنده ي سرويس توپ را برگشت داده، بعد، هم بازي زننده ي سرويس يک برگشت صحيح انجام مي دهد. پس از آن نفر دوم گيرنده ي سرويس، توپ را بر مي گرداند. به اين ترتيب هر بازيکن به نوبت و به طور متوالي به توپ ضربه مي زند تا يک نفر خطا کرده، طرف مقابل امتياز کسب کند.

 

 

سرويس درست

در آغاز يک سرويس، توپ بايد بدون حرکت روي کف دست آزاد زننده سرويس قرار داشته باشد. دست بازي، دستي است که راکت را مي گيرد و دست آزاد، دستي است که راکت نمي گيرد. سپس زننده سرويس توپ را تقريباً با حالت عمودي و به سمت بالا بدون چرخش پرتاب خواهد کرد؛ به صورتي که توپ پس از رها شدن حداقل 16 سانتي متر بالا بيايد.

زماني که توپ پايين آمد، زننده سرويس به نحوي ضربه مي زند که توپ ابتدا با زمين خود و سپس بعد از عبور از روي تور مستقيماً با زمين حريف برخورد کند.

توپ بايد کروي شکل و قطر آن 40 ميلي متر باشد. وزن توپ 2/7 گرم است. جنس توپ از سلولوئيد يا مواد پلاستيکي مشابه و رنگ آن سفيد مات يا نارنجي مات و بدون انعکاس نور است.

در بازي هاي دو نفره ابتدا توپ بايد به نيمه سمت راست زمين زننده سرويس و گيرنده ي سرويس برخورد کند. بازيکن بايد طوري سرويس بزند که داور يک کمک او قادر به مشاهده ي رعايت مقررات صحيح از جانب او باشند.

هر مسابقه ي تنيس روي ميز يک داور و يک کمک داور دارد که کمک داور در زمان تصميم گيري هاي ويژه به داور کمک مي کند.

 

 

گيم

بازي از پنج گيم يازده امتيازي تشکيل مي شود. هر بازيکن يا زوجي که زودتر به امتياز 11 دست يابد، برنده گيم خواهد بود، مگر آن که به امتياز مساوي 10 دست يابند. در اين صورت برنده، بازيکن يا زوجي خواهد بود که دو امتياز پي در پي بيش تر از حريف خود کسب کند.

 

 

امتياز

در موارد زير بازيکن يک امتياز کسب مي کند:

- اگر حريف او نتواند يک سرويس صحيح اجرا کند.

- اگر حريف او نتواند يک برگشت صحيح اجرا کند.

- اگر حريف مانعي غير از راکت بر سر راه توپ ايجاد کند.

- اگر حريف دو مرتبه ي متوالي به توپ ضربه بزند.

- اگر بدن بازيکن به ميز ( سطح بازي ) بر خورد کند؛ به طوري که ميز را حرکت دهد.

- اگر بدن بازيکن با تور برخورد کند.

- اگر دست آزاد بازيکن به ميز ( سطح بازي ) برخورد کند.

 

- در مسابقه هاي دو نفره اگر بازي کنان خارج از نوبتي که اولين زننده ي توپ و اولين گيرنده ي توپ تعيين شده است به توپ ضربه وارد کنند.

 

 

ميز

سطح روي ميز که سطح بازي ناميده مي شود، بايد به صورت مستطيل بوده، طول آن 2/74 متر و عرض آن 1/52 متر باشد. ارتفاع پايه هاي ميز بايد 76 سانتي متر باشد. سطح بازي بايد داراي رنگي يک نواخت و به صورت تيره و مات و بدون بازتاب نور باشد. خط سفيد کناره ي ميز به عرض 2 سانتي متر موازي با طول ميز و خط سفيد انتهايي به عرض 2 سانتي متر موازي عرض ميز کشيده مي شود. سطح بازي با يک تور عمودي به دو قسمت مساوي تقسيم مي شود. هر زمين با يک خط مياني سفيد به عرض 3 ميلي متر، به دو قسمت مساوي به نام « نيم زمين » تقسيم مي شود.

 

 

مجموعه ي تور

مجموعه ي تور شامل تور، ضمائم آن، پايه ها و گيرنده هايي است که مجموعه اي تور به ميز متصل مي کند. تور بايد با طنابي که طرفين آن به دو پايه ي عمودي به ارتفاع 15/25 سانتي متر بسته شده متصل شود. ارتفاع تور از سطح ميز بايد 15/25 سانتي متر باشد.

 

 

توپ

توپ بايد کروي شکل و قطر آن 40 ميلي متر باشد. وزن توپ 2/7 گرم است. جنس توپ از سلولوئيد يا مواد پلاستيکي مشابه و رنگ آن سفيد مات يا نارنجي مات و بدون انعکاس نور است.

 

 

راکت

راکت نمي تواند به هر شکل، اندازه و وزن مورد استفاده قرار بگيرد. تيغه و سطح آن بايد صاف و محکم باشد. چوب راکت ( تيغه ) بايد از چوب طبيعي باشد. براي استحکام تيغه ي راکت از موادي مانند الياف کربن، الياف شيشه يا کاغذ فشرده استفاده مي کنند. سطح راکت بايد يک نواخت بوده و داراي ضخامت يکساني باشد. يک طرف راکت به رنگ قرمز روشن و مات و طرف ديگر آن سياه و بدون انعکاس نور باشد. هر طرف تيغه يا چوب راکت که براي ضربه زدن به توپ مورد استفاده قرار مي گيرد بايد از جنس لاستيک معمولي آج دار باشد. لاستيک آج دار معمولي عبارت است از يک لاستيک بدون منفذ از نوع طبيعي يا مصنوعي که آج هاي آن به طور يکنواخت قرار گرفته اند.

 

منبع:تبیان- بیتوت



:: موضوعات مرتبط: معرفی رشته پینگ پنگ , ,
تاریخ : چهار شنبه 1 آبان 1392
بازدید : 487
نویسنده : علی محمودی اردکانی

تاریخچه وقوانین ورزش پینگ پنگ


 

پینگ پنگ

پینگ پنگ، ورزشی انفرادی و بی‌نظیر است که در سطوح قهرمانی به توانایی‌های بالا و دقیق تکنیکی، ظرفیت خوب هوازی، توان بی‌هوازی، عمل و عکس‌العمل‌های سریع، قدرت و سرعت، هماهنگی، انعطاف‌پذیری و چابکی نیاز دارد و با توجه به این عوامل و اندازه‌گیری آنها، می‌توان ب نقاط قوت و ضعف افراد پی‌برد و برای رفع آنها تمریناتی مناسب انتخاب کرد.

 

پینگ پنگ مانند بسیاری ورزش های دیگر احتمالا برای اولین بار با وسایل و تجهیزات ابتدایی و سر هم بندی شده به عنوان یک سرگر می اجتماعی ساده در اواخر قرن نوزدهم در انگلستان بازی می شده است.این بازی که بر گرفته از بازی تنیس قرون وسطایی است با همین نام امروزی ونام های مختلف تجاری همچون گسیما(gosshima,1891) و ویف واف(whiff-waff) همراه با بازی بدمینتون و تنیس روی چمن در اواخر قرن نوزدهم بسیار محبوب بودند و بعد از این که عنوان پینگ پنگ(با پیروی از صدای ایجاد شده از برخورد توپ با میز و راکت با پوست بره تو خالی که در آن زمان متداول بود)توسط می جکس و پسرانش در سال1900 به ثبت رسید این بازی با شور و شوق بسیاری رایج شد.

 

گزارشی که در سال 1903 منتشر شد الزامات جدیدی را در مورد پوشیدن لباس مناسب و پیراهن رسمی برای مردان و زنان چگونگی گرفتن راکت به شیوه ی قلمی(pen holder)و نکات مختصری پیرامون جنس رویه های عاج دار و تاکتیک های مختلف اعلام کرده بود.این بازی به سرعت به ایالات متحده وارد شد و احتمالا اولین وسایل بازی ساخته شده در سال 1887 در آنجا تولید گردید.این بازی در سال های 10-1905 در اروپای مرکزی محبوب بود و قبل از هر تغییر و اصلاحی با تفسیر و شرح ویژه ای به ژاپن معرفی شد که بعد ها از ژاپن به چین و کره گسترش یافت.

در طول شصت سال آتی پینگ پنگ به ورزش جهان شمول تبدیل شده و احتمالا چهل میلیون بازیکن رقابتی این بازی را تمرین می کردند و میلیون ها بار به صورت غیر جدی بازی شد.با وجود این خود بازی در اصل روز های ابتدایی آن تغییر چندانی نکرده است اگر چه سریع تر ماهرانه تر و دشوار تر از تنها بیست سال پیش است.

 

 

 

قوانین و مقررات پینگ پنگ

تنيس روي ميز از ورزشهاي با راكت است و به طور معمول در مكانهاي سرپوشيده بازي ميشود . اين ورزش به سرعت عمل زياد ، دقت ، چابكي ، و واكنش سريع نياز دارد و مي بايد هماهنگي كاملي بين مغز و عضلات برقرار باشد و چشم بتواند با تيزبيني بسيار مسيز توپ و شدت ضربه را تعقيب و محاسبه كند . به همين دلايل رشته ورزشي تنيس روي ميز از جمله رشته هاي مورد علاقه جوانان به شمار ميرود . بعضي ورزشكاران ساير رشته ها هم براي فع خستگي و كسب آرامش خاطر به آن مي پردازند و لذت مي برند .

 

 

وسايل بازي :

ميز : ميز پينگ پنگ به شكل مستطيل به طول 74/2 متر و عرض 52/1 متر است كه از سطح زمين 76 سانتي متر ارتفاع دارد .اين ميز با يك تور به ارتفاع 25/15 سانتي متر و طول 183 سانتي متر از وسط به دو نيمه تقسيم مي شود .سطح ميز بايد از هر نظر مسطح و صاف باشد و رنگ سبز آن با خطوط سفيد خط كشي مي شود .

 

میز

توپ : توپ مخصوص تنيس روي ميز از جنس سلولوئيد به وزن 5/2 گرم است.

راكت : از چوب است كه رويه آن را با اسفنج ، لاستيك و يا ورقه اي نازك از چوب پنبه مي پوشانند .

راکت

لباس : به طور معمول لباس پينگ پنگ عبارت است از شلوار كوتاه ، پيراهن آستين كوتاه ، كفش و جوراب راحت .

کفش

 

مقررات بازي :

بازي با سرويس آغاز مي شود و هر يك از دو حريف اجازه دارد تا 5 بار سرويس كند . سرويس ها در هر 5 امتياز تعويض مي شود مگر آنكه دو حريف در امتياز 20 مساوي شونند كه در آن صورت در هر امتياز سرويس تعويض مي شود.

بازي در امتياز 21 به پايان مي رسد . اما اگر دو حريف در امتياز 20 برابر شوند بازي تا زماني ادامه مي يابد كه يكي از آنها بتواند 2 امتياز از ديگري پيش افتد .هنگام سرويس زدن حتما بايد توپ در هوا و در وضعيتي آزاد باشد . به همين دليل كسي كه سرويس مي كند بايد توپ را به هوا بياندازد و آنگاه بزند .

برخورد توپ با تور هنگام سرويس خطا محسوب شده نت گفته مي شود . طي بازي توپ نبايد بيش از يك بار با سطح هر يك از دو طرف ميز تماس حاصل كند و پس از برخورد توپ با ميز بايد حتما به زمين حريف برگردانده شود .در بازيهاي دو نفري سرويس همواره از نيمه راست ميز خود به طرف نيمه راست ميز حريف زده مي شود و دو بازيكن بايد در هر تغيير سرويس ، تغيير جا بدهند .

پینگ پنگ

 

اگر يكي از بازيكنان مرتكب يكي از خطاهاي زير شود يك امتياز از دست مي دهد :

ـ اگر در سرويس زدن اشتباه كند .

ـ اگر نتواند توپ را پيش از آنگه بار ديگر به ميز برخورد كند، برگرداند .

ـ اگر دست آزاد خود را به روي ميز تكيه دهد .

ـ اگر قبل از آنكه توپ يك بار به ميز برخورد كند ، آن را بزند .

 

منبع:http://www.beytoote.com



:: موضوعات مرتبط: معرفی رشته پینگ پنگ , ,
تاریخ : سه شنبه 5 شهريور 1392
بازدید : 634
نویسنده : علی محمودی اردکانی

مبدا پیدایش تنيس روي ميز هم مثل بسياري از ورزشهاي ديگر بدرستي معلوم نيست . آقاي « ايور مونتاگو » ، يكي از نمايندگان فدراسيون بين المللي تنيس روي ميز و احياء كننده ي اين ورزش چنين ميگويد : بازي تنيس روي ميز ابتدا در سالنهاي سر پوشيده شروع شد ، اما پس از مدتي ، از محدوديت خارج شد و در فضاي باز و روي چمنها رواج گرفت . اين تحول در سال 1880 اتفاق افتاد . شايد بتوان گفت : در سال 1877 بود كه بازي انفرادي مردان انجام شد . عده اي از كارشناسان معتقدند كه اين بازي ابتدا در قرن نوزدهم و در انگلستان متداول شد و مردم انگليس در خانه ها به اين بازي مي پرداختند . اما بعد از مدتي توسط مردم و افسران انگليسي به ساير نقاط جهان نيز انتقال يافت . اين ورزش قبل از پينگ پنگ نامهاي ديگري از قبيل گوسيما ،پيم پام ، ويف واف و تنيس داخل سالن داشته است .

 

اما با تاسيس فدراسيون بين المللي براي اين رشته ورزشي ، تنيس روي ميز نام گرفت . در سال 1926 در نتيجه ي بحثها و تلاشهاي آقاي « جورج لمان » فدراسيون بين المللي تنيس روي ميز تاسيس شد و اولين كنگره آن با شركت نمايندگان كشورهاي اطريش ، چكسلواكي ، دانمارك ، آلمان ، انگلستان ، مجارستان ، هند ، سوئد و ولز در لندن تشكيل گشته و قوانين مربوط به مسابقات به تصويب رسيد . ايور مونتاگو نيز كه از مسئولين ساعي و احيا كننده اين ورزش بود به عنوان اولين رئيس فدراسيون بين المللي تنيس روي ميز انتخاب شد و متعاقب آن در ششم دسامبر 1926 اولين دوره مسابقات جهاني با شركت 7 كشور ( انگلستان – آلمان – اطريش – چكسلواكي –مجارستان – ولز – هند ) در تالار يادبود لندنبرگزار شد . اين مسابقات تا سال 1957 هر سال يكبار ( البته در حين جنگ جهاني دوم { 1940 تا 1947 } برگزار نشد ) برگزار ميشد و از آن پس تا كنون ، هر دو سال يكبار برگزار ميگردد . در ايران نيز تنيس روي ميز از سال 1371 در جنوب كشور و در شهرهاي آبادان ، مسجد سليمان و آغاجري كه محل اجتماع خارجيان و افسران انگليسي بود رواج يافت . در سال 1324 مسابقاتي بين باشگاههاي خصوصي و دسته هاي آزاد و با حضور خارجيان مقيم ايران برگزار شد . از آنجا كه اين ورزش در سال 1325 به طور جدي تري مورد توجه قرار گرفت ، فدراسيون تنيس و تنيس روي ميز توام به رياست « آقا خان بختيار » تشكيل شد و كار خود را با برگزاري مسابقات مختلف بين باشگاهها و دسته هاي آزاد آغاز و دنبال نمود . پس از وي تصدي فدراسيون به « محمود جاجبي » واگذار گرديد . در سال 1326 اين فدراسيون به عضويت فدراسيون بين المللي تنيس روي ميز در آمد و در همان سال جايزه نخست دوبل آقايان جهان به نام «كاپ ايران» در نظر گرفته شد .

در سال 1332 براي اولين بار مسابقات فهرماني كشور در تهران برگزار شد و در سال 1346 تنيس از تنيس روي ميز جدا گرديده و هر كدام به فدراسيوني مستقل تبديل شدند و «غفور آلبا» به رياست فدراسيون تينس روي ميز ايران منصوب شد . تمامي رئيسان فدراسيون تنيس روي ميز ايران از تاريخ تاسيس خود تا كنون به قرار زير ميباشد : 1- آقا خان بختيار از سال ( 1326 الي 1327) 2- محمود حاجبي ( 1327 الي 1346) 3- غفور آلبا ( 1346 الي 1348) 4- محسن آروين ( 1348 الي 1350) 5- امير امين ( 1351 الي 1355) 6- شاهرخ امير ارجمند ( 1356 الي 1357) 7- امير مير صادقي (1358 الي 1359) 8- رضا لواساني ( 1359 الي 1360) 9- علي اكبري آرمند ( 1360 الي 1363) 10- احمد صفوي زاده ( 1363 الي 1366) 11- علي اكبر آرمند ( 1366 الي 1370) 12- محمد مجد آراء (1370 الي 1374) 13- شاهرخ شهنازي ( 1375 _ تاكنون) 

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: معرفی رشته پینگ پنگ , ,
تاریخ : سه شنبه 5 شهريور 1392
بازدید : 668
نویسنده : علی محمودی اردکانی

پینگ پنگ مانند بسیاری ورزش های دیگر احتمالا برای اولین بار با وسایل و تجهیزات ابتدایی و سر هم بندی شده به عنوان یک سرگر می اجتماعی ساده در اواخر قرن نوزدهم در انگلستان بازی می شده است.این بازی که بر گرفته از بازی تنیس قرون وسطایی است با همین نام امروزی ونام های مختلف تجاری همچون گسیما(gosshima,1891) و ویف واف(whiff-waff) همراه با بازی بدمینتون و تنیس روی چمن در اواخر قرن نوزدهم بسیار محبوب بودند و بعد از این که عنوان پینگ پنگ(با پیروی از صدای ایجاد شده از برخورد توپ با میز و راکت با پوست بره تو خالی که در آن زمان متداول بود)توسط می جکس و پسرانش در سال1900 به ثبت رسید این بازی با شور و شوق بسیاری رایج شد.

گزارشی که در سال 1903 منتشر شد الزامات جدیدی را در مورد پوشیدن لباس مناسب و پیراهن رسمی برای مردان و زنان چگونگی گرفتن راکت به شیوه ی قلمی(pen holder)و نکات مختصری پیرامون جنس رویه های عاج دار و تاکتیک های مختلف اعلام کرده بود.این بازی به سرعت به ایالات متحده وارد شد و احتمالا اولین وسایل بازی ساخته شده در سال 1887 در آنجا تولید گردید.این بازی در سال های 10-1905 در اروپای مرکزی محبوب بود و قبل از هر تغییر و اصلاحی با تفسیر و شرح ویژه ای به ژاپن معرفی شد که بعد ها از ژاپن به چین و کره گسترش یافت.

در طول شصت سال آتی پینگ پنگ به ورزش جهان شمول تبدیل شده و احتمالا چهل میلیون بازیکن رقابتی این بازی را تمرین می کردند و میلیون ها بار به صورت غیر جدی بازی شد.با وجود این خود بازی در اصل روز های ابتدایی آن تغییر چندانی نکرده است اگر چه سریع تر ماهرانه تر و دشوار تر از تنها بیست سال پیش است.



:: موضوعات مرتبط: معرفی رشته پینگ پنگ , ,

تعداد صفحات : 2
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد


سلام به طرفداران ورزش خصوصا ورزش هیجانی پینگ پنگ به وب سایت "خانه پینگ پنگ شهرستان اردکان" خوش آمدید منتظر هر گونه نظر و انتقاد از طرف شما در خصوص ورزش پینگ پونگ هستیم.

RSS

Powered By
loxblog.Com